
برندگان مسابقه «صدای تازه»
همراهان عزیز سلام
پس از بررسی و بازبینی صداهای دریافت شده، که با دقت و ریزبینی همراه بود، داوران مسابقه صدای تازه، نفرات اول تا پنجم را انتخاب کردند. همانطور که میدانید ابتدا قرار بود سه نفر انتخاب شوند، اما با توجه به اینکه تعداد صداهای خوب دریافتی از آنچه که پیشبینی کرده بودیم بیشتر بود، این تعداد به پنج ردیف اول تا پنجم افزایش یافت که ردیف چهارم و پنجم هم شامل دو نفر شد.
هدیه نفرات منتخب یک دستگاه اسپیکر به همراه پکیجی از آثار نوین کتاب گویاست. اما نفر اول یک امکان ویژه نیز خواهد داشت: خوانش یک اثر در مجموعه نوین کتاب گویا.
اسامی برندگان به شرح زیر است:
نفر اول: امیرحسین جعفری
نفر دوم: مرضیه ابراهیمی
نفر سوم: امیرحسین ایرانی
نفرات چهارم: بهجت توجه، میرحسین نونچی
نفرات پنجم: ملینا ورعی، فرید حامد
همچنین در میان افراد شرکتکننده، نفراتی نیز با عنوان تقدیرشدگان مسابقه صدای تازه معرفی شدند که به رسم یادگار یک پکیج کتاب صوتی از طرف نوین کتاب گویا به این عزیزان تقدیم میشود. اسامی تقدیرشدگان به شرح زیر است (بدون در نظر گرفتن اولویت):
۱. آسیه حیدری
۲. صدیقه شیخی اقدم
۳. فاطمه حیدرپور
۴. مهدی کاویانی
۵. آریانا احتشام
۶. بهنوش فانید
۷. پانتهآ هانیبال
۸. حسین ملکی
۹. زهرا خراسانی
۱۰. عرفه مصباح راد
۱۱. محبوبه خانپور
۱۲. مریم شاهبیگی
۱۳. مقداد احمدی
۱۴. نیوشا ضیائی
در پایان شاید یادآوری چند نکته برای تمام شرکتکنندگان این مسابقه و همین طور سایر همراهان نوین کتاب خالی از لطف نباشد:
• واقعیت این است که خواندن کتاب صوتی، مهارتی متفاوت از رشتههاییست که به نوعی با فن بیان در ارتباط هستند؛ رشتههایی مانند اجرا، بازیگری، گویندگی و ….
• شاخصهای مدنظر داوران برای انتخاب صدا در این مسابقه (خوانش کتاب)، با شاخصهای موارد مشابه در آزمونهای فن بیان متفاوت است.
• اعلام نفرات برتر به این معنی نیست که باقی شرکتکنندگان صدای خوبی نداشتند یا مناسب این کار نبودند. واقعیت این است که ما صداهای خوبی دریافت کردیم؛ اما به نظر میرسد بسیاری از این افراد نیاز دارند آموزش یا تمرین بیشتری برای یادگیری فن کتابخوانی داشته باشند.
• به نظر میرسد بعضی از شرکتکنندگان، دورههای فن بیان را گذراندهاند و شاید گاهی به دلیل همین آموزشهاست که صدایشان، حس طبیعی بودن خود را از دست داده است. تصنعی بودن صدا، یکی از آفتهای کار خوانشگر کتاب است. زیرا صداهای غیر طبیعی در طول شنیدن یک کتاب، شنونده را خسته و دلزده میکند. صدای طبیعی و صمیمی، صداییست که میتواند مخاطب را ساعتها بدون خستگی با خود همراه کند.
• با همه اینها، مبنای قضاوت داوران ما تنها یک فایل صدا بود که همین موضوع کار را کمی دشوار میکرد؛ با این حال سعی شد با ریزبینی و دقت بسیار صداهای برتر برای کتابخوانی انتخاب شوند. مواردی چون داشتن صدای خاص و منحصربهفرد، یافتن لحن مناسب و همسو با متن، ارائه لحنی صمیمانه که با مخاطب ارتباط برقرار کند و همین طور بیان مناسب جملهها و کلمهها از جمله این معیارها بودند.
امیدواریم برگزاری این مسابقه انگیزهای باشد برای بیشتر و بهتر خواندن کتابها.