
کتابهای صوتی به قلم اکبر رادی
اکبر رادی، نمایشنامهنویس و داستاننویس معاصر ایرانی است. رادی متولد ۱۰ مهر ۱۳۱۸ در شهر رشت است. رادی شغل معلمی را از کلاس سوم دبستان مدرسهی بامشاد و سپس ششم دبستان مدرسهی شهرام در جنوب شهر تهران آغاز کرد و طی ۳۲ سال، به تدریس ادبیات در دبیرستان، ادبیات نمایشی انستیتو مربیان امور هنری، نمایشنامهنویسی مقطع کارشناسی دانشگاه تهران و نمایشنامهنویسی پیشرفتهی کارشناسی ارشد دانشگاه هنر تهران پرداخت.
اکبر رادی بهحق یکی از مهمترین نمایشنامهنویسان تاریخ زبان فارسی بهشمار میرود. او به گفته خودش با تماشای تئاتر خانه عروسک هنریک ایبسن در دههی ۳۰ به عرصهی تئاتر و نمایشنامهنویسی علاقهمند شد.
او در سال ۱۳۳۸ نخستین نمایشنامهی خود را باعنوان «روزنه آبی» نگاشت، اما دو سال طول کشید تا توانست آن را منتشر کند. رادی در سال ۱۳۴۷ یکی از مهمترین نمایشنامههای دهه چهل ایران یعنی «ارثیهی ایرانی» را نوشت. اهمیت این اثر تا جایی بود که پانزده سال بعد در دهه شصت نسخهی دیگری از همین اثر را با عنوان «تانگوی تخم مرغ داغ» نوشت.
رادی همچنین در سال ۱۳۴۳ نمایشنامهی افول را با سرمایهی گروه ادبی طرفه منتشر کرد که رویداد مهمی در عرصه تئاتر ایران محسوب شد.
آثار رادی در سالهای بسیاری توسط کارگردانان شاخص تئاتر ایراان روی صحنه رفته است و همواره با اقبال عمومی مواجه شده. از آن جمله میتوان از شاهین سرکیسیان، علی نصیریان، عباس جوانمرد، رکن الدین خسروی، هادی مرزبان، آربی آوانسیان، سعید ابراهیمی فر، بهزاد فراهانی، میکائیل شهرستانی، مسعود دلخواه و صدرالدین شجره (نمایش رادیویی) نام برد.
اکبر رادی در شکلگیری تئاتر متفکرانه و هویتمند ایران نقش بهسزایی داشته و همچنان مصداق یک درامنویس سترگ معاصر در ادبیات ما قلمداد میشود.
اگر به شنیدن نمایشنامههای صوتی به قلم اکبر رادی علاقهمند هستید، جهت تهیه آنها، روی لینکهای زیر کلیک کنید:
کتاب صوتی نمایشنامهی تانگوی تخممرغ داغ
کتاب صوتی نمایشنامهی لبخند باشکوه آقای گیل
کتاب صوتی نمایشنامهی خانمچه و مهتابی