سیروس علینژاد در سال 1324 در یکی از روستاهای اشکور به دنیا آمده است و در 6 سالگی به همراه خانوادهاش این روستا را ترک کردند و راهی نوشهر شدند. او دوره سربازی خود را در سپاه دانش سپری کرد و در دانشگاه در رشته علوم ارتباطات درس خواند. از سال دوم دانشجویی بود که فعالیت مطبوعاتی خود را در روزنامه «آیندگان» آغاز کرد. پس از حدود یک سال معاون سردبیر همین روزنامه شد. در مهرماه 1356 در شبهای شعر کانون نویسندگان ایران در انستیتو گوته شرکت کرد و از همان زمان ممنوعالقلم شد.
پس از انقلاب اسلامی، او دوباره به کار مطبوعات بازگشت. مدتی سردبیر ماهنامه «سبز»، سپس معاون سردبیر مجله «تهران مصور» شد. با بسته شدن مطبوعات در سال 1358 خانهنشین شد. از سال 1362 به مجله «صنعت حمل و نقل» پیوست. در سال 1364 مجله «آدینه» را بنیاد گذاشت و چند سالی سردبیر این مجله بود. پس از آن به مدت یک سال سردبیر مجله «دنیای سخن» شد. سپس بار دیگر به مجله «صنعت حمل و نقل» بازگشت و سپس با انتشار مجله «زمان» سردبیری این مجله را به عهده گرفت.
تاکنون، غیر از فعالیتهای مطبوعاتی، کتابهای متعددی از سیروس علینژاد به چاپ رسیده است که برخی از آنها عبارتند از: «گفتگو با مترجمان»، «چند گفتگو درباره زبان فارسی»، «وقایع نگاری انقلاب»، «پرویز نقیبی، روزنامهنگار صاحب سبک»، «گفتگوهای برگزیده آیندگان»، «چند گفتگو درباره تجدد»، «از فرانکلین تا لالهزار». این کتاب آخر درباره علیاکبر صنعتیزاده و فعالیتهای مهم او در حوزه نشر است.